Holland Villas heeft een gevarieerd aanbod vakantiewoningen, villas en appartementen in Texel (Nederland). Zoek en boek op Holland Villas eenvoudig je vakantiehuis voor een vakantie in Texel.

 

Onze selectie

Zoekresultaat

Vakantiehuis huren in Texel

Van de Waddeneilanden in Nederland is Texel waarschijnlijk degene die het meest bekend is. Een ding is zeker, het is wel het eiland wat het makkelijkst te bereiken is. Vanaf Den Helder hoef je maar 20 minuten op de boot door te brengen en je bent op Texel. Dit eiland zit vol met heidevelden, lange stranden, duinen, duinvalleien en weilanden. Er is zoveel te doen dat het een van de beste plekken is om een vakantiehuisje of een villa te huren om je vakantie in Nederland op een aangename manier door te brengen.

Wat is er te doen in Texel?

Het eiland Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het is meer dan 25 kilometer lang en 8 kilometer breed. Op Texel vind je meer dan 30 kilometer strand. De stranden liggen voor het merendeel aan de Noordzee. Je vindt op Texel een uitgebreid netwerk aan fietspaden en wandelpaden. Op het eiland wonen meer schapen dan mensen. Texel is ook een van de donkerste plekken in Holland. Omdat de nachten hier zo donker zijn, heb je een grote kans om heel veel sterren te zien. In de zomermaanden is het mogelijk om onder leiding van een boswachter een nachtwandeling te maken. Wat helemaal uniek is op Texel is het licht van de zee. Loop je op een warme zomeravond langs de zee, dan is de kans groot dat je zeevonk ziet. Zeevonk is een soort plankton wat de zee in het licht zet. Er zijn 7 wat grotere dorpen op het eiland. De meest bekende plaatsen op Texel zijn Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Den Burg en Cocksdorp. Je vindt in deze dorpjes winkels, restaurants en terrassen. Handig om tijdens een fietstocht weer even bij te komen! Ook natuurliefhebbers weten hoe prettig het is om een vakantiehuis of villa in Texel te huren. Aan de kust kan je als volgelliefhebber veel wadvogels zien, zeker tijdens het broedseizoen. Over het hele eiland heen verspreid staan er vogelkijkhutten.

Een vakantiehuis in Texel, alles wat je nodig hebt om te relaxen!

Veel mensen die graag hun vakantie in Holland doorbrengen, maken een keuze uit een van de vele vakantiehuizen en villa's op Texel. Omdat er op dit eiland zoveel te doen en te zien is, kan je hier met gemak meer dan een dag doorbrengen. Het kan lastig worden om een keuze te maken uit de vele vakantiehuizen en villa's die op Texel te huur zijn. Wil je eens wat anders dan anders en slapen in een verbouwde smederij? Hier wordt je vakantie nog specialer. Wat je keuze voor een vakantiehuis of villa op Texel ook is, er valt voor iedereen een accommodatie te vinden die helemaal naar wens is. Of je nou op zoek bent naar een eenvoudig vakantiehuis of een luxe vakantievilla met Finse sauna, je vindt het op Texel. Na een vakantie op dit prachtige Waddeneiland ben je weer helemaal opgeladen en klaar voor het volgende avontuur. Texel heeft alles wat je nodig hebt om echt van je vakantie te genieten!